(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv davrida raqamli muloqot tizimining muhim tarkibiy qismi hisoblangan “internet tili” (net speak) tushunchasi hamda uning o‘zbek adabiy tili me’yorlariga ko‘rsatayotgan tizimli ta’siri yoritiladi. Raqamli muhitda til birliklarida yuz berayotgan o‘zgarishlar, imlo, leksik, grammatik va uslubiy darajalardagi me’yordan chetlanish holatlari aniq misollar asosida ilmiy tahlil qilinadi. Virtual nutqning yozma va og‘zaki nutq oralig‘idagi o‘ziga xos tabiati ochib berilib, internet makonida milliy til madaniyatini saqlash va adabiy me’yorlarni barqarorlashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.