(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak informatika o‘qituvchilarining raqamli kompetentsiyasini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari hamda takomillashtirilgan pedagogik modeli tahli qilingan. Tadqiqotda raqamli kompetentsiyaning tarkibiy komponentlari, xalqaro standartlar va zamonaviy pedagogik texnologiyalar integratsiyasi asosida model ishlab chiqilgan. Shuningdek, TPACK, DigCompEdu, ISTE va SAMR yondashuvlari asosida bo‘lajak informatika o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini rivojlantirishning metodik mexanizmlari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari raqamli ta’lim muhiti, sun’iy intellekt vositalari va adaptiv texnologiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish pedagogik samaradorlikni sezilarli oshirishini ko‘rsatdi.