(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim matematika darslarida ekologik mazmundagi masalalar orqali o‘quvchilarda ekologik madaniyatni rivojlantirish darajasini diagnostika qilishning nazariy-metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda ekologik madaniyatning kognitiv, qadriyatli va amaliy-faoliyat komponentlarini baholashga xizmat qiluvchi diagnostik mezonlar, indikatorlar hamda anketa-so‘rovnoma natijalari asosida ekologik madaniyat rivojlanishining holati va dinamikasi aniqlangan.