(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ijodiy kompetensiya tushunchasining mazmuni va uning asosiy ko‘rsatkichlari yoritilgan. Maqolaning maqsadi – axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali kasbiy faoliyatda ijodiy kompetensiyani rivojlantirish uchun mutaxassislarni tayyorlashga qaratilgan ishlab chiqilgan va ilmiy asoslangan pedagogik shart-sharoitlarni tekshirishdan iborat. Tadqiqot metodologiyasi doirasida ma’lumotlarni tahlil qilishning miqdoriy usullari qo‘llanilgan. Empirik tadqiqot usullarining ushbu guruhi o‘rganilayotgan obyekt haqida uning miqdoriy tavsiflarini aniqlash imkonini beruvchi ma’lumotlarni olish usullarini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot ishtirokchilari tanlanmasini aniqlashda tadqiqot predmetining umumiy xususiyatlari hisobga olingan. Umumiy tanlanma hajmi 120 nafar ishtirokchini tashkil etgan. Tanlanmani shakllantirishda mazmun, reprezentativlik va ekvivalentlik mezonlari inobatga olingan.