(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga ta’lim berishda qo‘llaniladigan innovatsion ta’lim texnologiyalarining ahamiyati va innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llashda tarbiyachining kreativligi haqida to‘xtalib o‘tilgan. Pedagog ijodiy faoliyatni tashkil etishda muammoli masalalarni yechish, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish, shuningdek, pedagogik xarakterdagi ijod mahsulotlarini yaratishga alohida e’tibor qaratishi zarur. Muammoli masala va vaziyatlarni hal qilar ekan, pedagogning masala yechimini topishga ijodiy yondashishi unda hissiy-irodaviy sifatlarning rivojlanishiga yordam beradi. Pedagog o‘z oldiga muammoli masalalarni qo‘yish orqali mavjud bilimlari va hayotiy tajribalariga zid bo‘lgan dalillar bilan to‘qnash keladi. Buning natijasida o‘z ustida ishlash, mustaqil o‘qib o‘rganishga nisbatan ehtiyoj sezadi. Pedagogning ilmiy-tadqiqot ishlari va ilmiy yoki ijodiy loyihalarni amalga oshirishi unda kreativlik potensialini yanada rivojlantiradi. Pedagog o‘zo‘zidan ijodkor bo‘lib qolmaydi.