(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada rus va o‘zbek tillaridagi klinik-madaniy konseptlarning (kasallik, sog‘liq, og‘riq va b.) verbalizatsiyasi kognitiv-pragmatik jihatdan qiyoslanadi. Tadqiqot mazkur konseptlar tibbiy mazmundan tashqari, milliy-madaniy qadriyatlarni ham aks ettirishini ko‘rsatadi. Natijalar tibbiy diskursni tahlil qilish hamda tarjima amaliyotida madaniy tafovutlarni hisobga olishda muhim ahamiyat kasb etadi.