(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada pedagogik kommunikatsiyaning nazariy-metodologik asoslari, uning pedagogik jarayon samaradorligini ta’minlashdagi o‘rni hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Muloqot, kommunikatsiya va pedagogik kommunikatsiya tushunchalarining mazmun-mohiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda farqli jihatlari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Pedagogik kommunikatsiyaning predmeti, obyekti, funksiyalari, tarkibiy komponentlari va metodologik yondashuvlari tizimli ravishda tavsiflangan. Tadqiqot natijalari pedagogik kommunikatsiya o‘qituvchining kasbiy kompetentligini shakllantiruvchi asosiy omillardan biri ekanligini ko‘rsatadi.