(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada talabalarda ma’naviy-axloqiy tafakkurni sanogen shakllantirishning qonuniyatlari, tamoyillari va mexanizmlarining ilmiy-pedagogik asoslari tahlil qilingan. Sanogen tarbiyaning patogen tafakkurni bartaraf etishdagi nazariy imkoniyatlari, uning kognitiv, qadriyatga yo‘naltirilgan, emosional-irodaviy va refleksiv mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda sanogen tarbiya talabalar ma’naviy barqarorligi, ichki nazorati va ma’naviy immunitetini rivojlantirishning samarali pedagogik vositasi sifatida asoslangan.