(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada etnolingvistikaning o‘zbek xalq paremalarida oyoq kiyim, ularning qismi va o‘rinlari nomlari to‘g‘risida nazariy ma’lumot berilgan. Etnolingvistika (jahon tilshunosligida antropologik lingvistika) “madaniy antropologiya” (lot. anthropos – odam) deb atalmish fanning mustaqil bir yo‘nalishi bo‘lib; til, folklor, etnografiya, tarix, madaniyatshunoslik, badiiy adabiyot, psixologiya va boshqa gumanitar fanlar qatorida yuzaga kelgan. Fanning mustaqil sohasi sifatida etnolingvistika “o‘zining negizida, asosan, madaniyatni har tomonlama o‘rganuvchi etnografik, lingvistik, arxeologik xususiyatlarni shakllantirgan, bugungi kunda muayyan xalqning urf-odatlari, etnomadaniyatini lingvistik birliklar asosida o‘rganuvchi mustaqil yo‘nalishdir.