(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada besh jildlik “Oʻzbek tilining izohli lugʻati” materiallari asosida oʻzbek xalqining oʻziga xos etnik olam manzarasi, milliy mentaliteti hamda asriy donishmandligi etnolingvistik va lingvomadaniy jihatdan atroflicha tahlil qilinadi. Lugʻat tarkibidagi moddiy madaniyat elementlari, milliy konseptlar va frazeologizmlarning xalq dunyoqarashini aks ettirishdagi oʻrni chuqur yoritiladi.