(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchilarida deontologik kompetensiya tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda tarkibiy tuzilishi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagogik deontologiya va kasbiy kompetensiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ochib berilib, deontologik kompetensiyaning kognitiv, emotsional-aksiologik, faoliyat va refleksiv komponentlari asoslab beriladi. Shuningdek, ushbu kompetensiyaning o‘qituvchining kasbiy faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati yoritilib, uni shakllantirish zarurati ilmiy asoslanadi. Tadqiqot natijalari deontologik kompetensiyani rivojlantirishning nazariy asoslarini takomillashtirishga xizmat qiladi.