(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi dorivor o‘simlik nomlarining leksik-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida fitonimlarning semantik guruhlari, nominativ xususiyatlari hamda ularning lingvomadaniy mazmuni o‘rganilgan. Dorivor o‘simlik nomlarining shakllanishida tarixiy, etimologik va madaniy omillarning ta’siri yoritilib, ularning tibbiyot va farmatsevtika terminologiyasidagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, ingliz tilidagi ayrim dorivor o‘simlik nomlarining metaforik va ramziy ma’nolari tahlil qilinib, ularning tilning leksik tizimidagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari dorivor o‘simlik nomlarini lingvistik va semantik jihatdan tadqiq etish zamonaviy tilshunoslikda dolzarb yo‘nalishlardan biri ekanligini ko‘rsatadi.