(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola Alisher Navoiy “Xamsa” asari badiiyati va “Hayrat ul-abror” dostonida keltirilgan hamd va na’t boblarning alohida tasnifi va uning ijtimoiy-falsafiy mohiyatini ochib berishga qaratilgan. Shu bilan birga ulug‘ shoirgacha Xamsachilik an’analarining poetik xususiyatlari, “Hayrat ul-abror” dostonining mohiyati asarda keltirilgan boblar va maqolatlar, ularning kirish qismlari haqida ham ma’lumotlar berib o‘tiladi.