O'ZBEKISTONDA BANK LIKVIDLIGI (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2024)
Bank likvidligi - bu bankning o'z majburiyatlarini o'z vaqtida va to'liq bajarish qobiliyati. Bank likvidligi uning moliyaviy barqarorligining eng muhim ko'rsatkichlaridan biridir. Bank likvidligi ikki asosiy turga bo'linadi: Qisqa muddatli likvidlik - bu bankning bir yil ichida to'lanishi kerak bo'lgan qisqa muddatli majburiyatlarini bajarish qobiliyati. Uzoq muddatli likvidlik - bu bankning bir yildan ortiq muddatga to'lanishi kerak bo'lgan uzoq muddatli majburiyatlarini bajarish qobiliyati.