(untitled) (Нововведения Cовременного Научного Развития в Эпоху Глобализации: Проблемы и Решения, 2024)
Bugungi kunda yoshlarga samarali ta’lim berish uchun xorijiy tajribalarni o’rganish davr talabi hisoblanadi. Maktab ta’limimi bo’yicha ilg’or davlatlar tajribasini o’rganish, xususan Finlandiya ta’lim tizimining o’ziga xos xususiyatlari hamda muvaffaqiyatlarini o’rganish, ayniqsa ta’lim sifatini oshirish maktablardagi o’quv yuklamasi va darslar sonini qayta ko’rib chiqish, o’quvchilarni faqatgina yodlashga emas, balki fikrlashga chorlaydigan metodika yaratish bo’yicha ishlar olib borilmoqda. Bunda aynan Finlandiya misol qilib ko’rsatilgani bejizga emas.